Kot kažejo temperature, se bo kmalu začelo zares. Jutranje temperature le okrog 0°C, dnevne do 5°C, nas opzarjajo, da se začenja zares. Kot že napisano je sneg že pobelil vrhove naših hribov in gričev - celo v dolini smo že videli prve snežinke. Če se bo trend nadaljeval, lahko čez teden ali 14 dni že pričakujem prvi zagon snežnega topa.
Tudi sicer nam v primerjavi z lanskim letom kaže dobro. Podatki ENSO nam kažejo, da se temperatura morja v območju Nino regije spušča. povprečje zadnjih mesecev pa govori, da bo najbrž že naslednji teden napovedana  La Niña. Čeprav naj uradno ta pojav na naše kraje ne bi vplival, pa laska izrazito topla zima in izrazito močan pojav El Niño(topla varianta) skozi lahsko zimo pravita drugače. Nimam sicer znanja s tega področja a če povežeš podatke med seboj, bi moral biti pravi "butelj" če tega ne bi opazil.
Torej; upam, da se ne motim in da smo vstopili v pravo zimo, ki nam bo predvsem prinesla mraz - če bo pa zraven še nekaj snežink se pa tudi ne bomo pritoževali, kajne?