Prvi problem, na katerega sem naletel pri tej napravi je bil kje dobiti šobe. Te takoimenovane "žirafe" pri svojem delu uporabljajo šobe z ozkim ploščatim curkom. Kljub temu da sem jih iskal po trgovinah, pri obrtnikih, servisih, jih razen na tujih spletnih trgovinah nisem našel. Sem pa pri tem naletel na šobe, ki se uporabljajo za vrtno škropilnico in imajo votel curek v obliki stožca. Za test sem vzel nekaj šob različnih pretokov.
Drugi problem na katerega sem naletel je bila visokotlačna črpalka. Ker visokotlačnega čistilca nisem imel, sem se začel zanimati zanj. Ker sem se bal, da nizkocenovni čistilci večurnega delovanja ne bi zdržali, sem za začetek predelal star rahlo poškodovan Kartcher. Iz ohišja sem vzel črpalko z motorjem in
jo namestil v zanjo pripravljeno stojalo(box).
Ko sem imel vse skupaj sestavljeno sem začel preizkuša ti del ovanje šob. Treba je bilo dobiti pravo število šob, pravi pretok da so kapljice š e dovolj majhne za nastanek bodočega snega. Ko sem končno domneval, da sem to ugotovil sem se pričel ukvajati še z nukleatorsko šobo - atomizerjem. Pri tej šobi v komori pred izstopno odprtino zmešamo stisnjen zrak in majhno količino vode. Ta materijal potem z velikim tlakom izstopi iz šobe ter hitro zamrzne. S tem se ustvarijo osnovni kristali ki kasneje na svoji poti pobirajo preostalo vodo razbito v drobne kapljice. Tako nekako nastane umetna "snežinka" Na pravi test je bilo potrebno kar nekaj čakati, zato sem v prostem času že snoval novo napravo - propelerski top.