Gigant in Mst 3
Svoj najnovejši projekt sem poimenoval kar Gigant, saj je od prejšnjih precej večji. Pri prejšnjih propelercih je bil največji premer ventilatorja 36 cm ta ima kar 62 cm. Gre za industrijski ventilator, ki je bil pred tem montiran v termogenu - peči za ogrevanje večjih hal in dvoran.
Kot pri ostalih sem ventilatorju, ki je že bil v ohišju spredaj dodal konusno zožano pločevinasto ohišje prevlečeno z fiberglasom. Potem ko sem po prvih testih ugotovil da zožanje (ustvarjanje večjega tlaka) pobere motorju preveč moči sem sprednji konusni del skrajšal in s tem povečal odprtino pri šobah na dobrih 50 cm. Motor s tem dobi na moči in obratih. Ker je motor moči 2hp, je tudi tok precej večji in kabli so bili sprva prešibki(3x0,75). Poleg tega sem imel tudi podaljšek navit na motalici, ki se je segreval in s tem zmanjševal prevodnost. Napake so sedaj odstranjene in top je pripravljen na delo.
Gigant na testu
Ker je že sama velikost topa precej večja, bom tudi količina snega temu sorazmerno podobna. Temu bo služilo 40 šob na dveh obročih. Centralni nukleator bo imel svoje ogrevanje, da se ne bi dogajalo da mi med tekom zmrzuje.