Kot kaže, se zima od nas poslavlja. Kljub temu, da jutranje temperature občasno še zdrsnejo pod ledišče, pa je čez dan že pretoplo, da bi lahko govorili o zimi. Topli sončni žarki so iz zemlje že privabili prve pomladne cvetlice. Ob naši hiši je izginila še zadnja zaplata umetnega snega, ki je 14 dni kljubovala pomladnim temperaturam.
Ob zaključku sezone in pogledu nanjo so misli že uperjene v naslednjo.
Preko leta me čaka kar nekaj dela. Ob tem, da moram dobiti močnejšo črpalko, ki bi povečala tlak vsaj za 5 barov, bo nekaj izboljšav potrebnih tudi pri obeh propelerskih topovih. Oba potrebujeta nov obroč (železo), pri Mst 3 bom skušal še izboljšati potisk z novo vetrnico. Omisliti si moram tudi sistem ogrevanja po prevozu iz kraja v kraj, saj med potjo večina vitalnih delov
zmrzne(cevi, razdelilnik vode, obroč, ventili).

Ob tem pa bo nastajal tudi mali hišni zasneževalnik, ki sem ga v dveh različicah preizkušal v tej sezoni. Obe sta se izkazali dobro zato bom na njima še gradil in ju do naslednje sezone spravil v obtok. Gre za napravo, ki s pomočjo visokotlačnega čistilca in hobi kompresorja izdela sneg(v manjši količini), Sto napravo si lahko vsak sam doma zasneži dvorišče, okrasi vrt(bela drevesa), ali pa z več naravami izdela mini smučišče oziroma sankališče.