Po vmesnem vikendu smo se za sinoči dogovoril za nadaljevanje zasneževanja v  vodnem mestu Atlantis. Če je prejšnja noč z temperaturo bila še dokaj zmerna. pa je tokrat resnično "stisnilo". Že ko sem čez dan spremljal temperaturne podatke, me je začelo rahlo skrbeti. Kako prepeljati top ne da mi zmrznejo cevi in šobe, kako startati pri - 9° C...

   Z Dominikom sva zato pripravila načrt, ki se je kasneje odlično obnesel. Preko dneva sem pripravil vse potrebno in malo čez 20.00 sva se odpeljala proti Ljubljani.  Temperatura ob odhodu -9°C. Do Btc - ja je temperatura sicer padla za eno stopinjo, a vseeno je po pričakovanju bilo že vse zamrznjeno. Hitro sva razvlekla električni vod in po vitalnih delih namestila sušilce za lase. Medtem gretjem šob in razvoda vode sva namestila tudi kompresor in vse potrebno za zrak. Ko sva smatrala, da je vse odmrznjeno sva hitro razpeljala še cevi za vodo in črpalki ter štartala. Kljub temu, da je bil en obroč še zamrznjen, sva to hitro sanirala. Zasneževanje se je začelo.
Termometer je že kmalu kazal - 12°C. Zaradi izrednega mraza, je bilo tudi dela s topom precej več, saj je bilo treba čistiti šobe ledenega oklepa vsakih 10 minut. Sneg se je lepo delal, le domet ni bil tako kot pričakovano, saj sva zopet imela povratni veter, ki je le tega zaviral in preusmerjal drugam.
   Okrog 01.00 zjutraj, bi kmalu morala končati saj je zaradi mraza popustila objemka na tlačni cevi in je že močno "špricalo" vsenaokrog. K sreči sem opazil tik preden je cev snelo in jo močneje pričvrstil. To je zadostovalo še za dve nadaljni uri zasneževanja. Temperatura ob 01.30 - 16.6 °C.
Medtem se je pokazala tudi škoda narejena ob zamrznitvi zunanjega obroča. Na enemu od spojev je zaradi zamrznitve začelo puščati. Sanacija tega na terenu ni možna, zato sva malo pred 03.00 zjutraj z zasneževanjem zaključila.
   Kljub temu, da je bil čas zasneževanja nekaj ur krajši kot prejšnjič, pa količina narejenega snega ni bila dosti manjša - predvsem po zaslugi dodatne črpalke in s tem posledično večjega tlaka. Molo po 04.00 uri sva mokra in premražena top garažirala doma.
   Zanimiva izkušnja, ki mi je dala mnogo novih idej za izboljšavo, obenem pa pokazala, da naprava zmore tudi prcej ekstremne pogoje.