Današnji dan je napovedoval odlične pogoje za zasneževanje a se je cse skupaj sprevrglo v pravo nočno moro.
Pa pojdimo od začetka. Že nekaj dni so napovedi kazale konkretno hladno jutro in zato sem se pripravil na zasneževanje. Ko sem začel sestavljati opremo je kazalo - 5.5°C. Najprej kabli, potem cevi za zrak, pa top Mst3 na vrh bregu, potem pa črpalka in potrebne cevi za vodo. Vse skupaj čimhitreje da ne začne zmrzovati. Vse je šlo kot že ničkolikokrat.
Potem se je začelo: Najprej v zgornji cevi ni bilo dovolj tlaka. Hitro sva z Dominikom zamenjala cev in voda je stekla. Medtem se je že čutilo zmrzovanje cevi za zrak. Ko je končno zalaufalo pa kar naenkrat izgubi obrate elektromotor. Najprej sva presenečena, nato spoznava da gre za okvaro in ga hitro ugasneva. Na breg spraviva Giganta, da bi nadaljevala z njim. Žal so se tudi tam nadaljevale težave. Voda v ceveh se je namreč od mraza zgostila in napravila zamašek. Obenem je zmrzni tudi nukleator, nato še šobe.... Razočarano sva po uri in pol truda vse skupaj pospravila.
Dopoldne sva razdrla top in ugotopvila da je prekurilo elektromotor. Razloga ne veva a najverjetneje je zablokirala avtomatska sklopka.