Včeraj je minilo dva meseca, odkar pri nas že leži sneg. Čeprav sem prvič zasnežil že 15 novembra je odjuga le tega pobrala in 29. novembra sem začel na novo. Sneg narejen konec novembra se še vedno drži. Res je, da sem ga še dodajal, na koncu je zapadlo še nekaj cm naravnega, a osnova se je obdržala.
Tudi po mrazu sodeč je bila to res prava zima. Tokrat si bo tudi zemlja odpočila, saj je zamrznila kar nekaj decimetrov globoko. Jutranje temperature skozi cel januar in večino decembra so bile pod lediščem. Toliko hladnih dni nismo imeli odkar beležim zimske temperature(9let).
Vremenska napoved kaže, da se bo v prihodnjih dneh precej otoplilo, tako da bo najbrž večino snega odneslo. Dvomim, da je zima rekla zadnjo besedo, saj ponavadi februarja šele zares pride. Vsekakor lahko rečem, da je letošnja sezona bila ena najboljših. Poleg tega, da je bila "bogata" z mrazom in tako nudila odlične pogoje za zasneževanje, mi je pokazala tudi pot za vnaprej.
Torej v glavi že zorijo novi načrti za prihodnje sezone. Prvo moram odpraviti nekaj pomankljivosti, kot npr. nabiranje ledu okoli šob, nabaviti bolj zmogljivo črpalko, dodatne cevi...  V daljnoročnem planu je tudi izdelava novega propelerskega topa, ki bo  bolj "profesionalen". Že naslednjo sezono pa bom s svojim snežnim topom nudil zasneževanje na domu. In v to smer bodo potakale aktivnosti preko poletja.